Bilar hit, bilar dit

Så, idag svischade alltså Fru Prigg förbi, hemkommen och välbehållen från Skaune, där det var mer snö än i Ludvika. Efter en promenix i vårsolen (dock blåste vi nästan bort!) skulle färden vidare mot Sibylla, då Prigg fortfarande inte lärt sig laga mat. Det blev alltså en sväng ner i en vit liten audi med helt galen växellåda, och jag skrattade förnöjt åt hur långsamt bilen axade och att Prigg var tvungen att köra på 2:ans växel ändå tills hon var uppe i 45 kmph. Medan vi satt där började vi diskutera om audin eller Kaks OLD var den sämsta bilen, med Erika på ena sidan som menade att "inget är sämre än den här audin!", medan jag påpekade att Kaks OLD inte ens har servostyrning. Tillslut vann jag över henne på min sida och vi konstaterade att jo, Kaks bil takes the cake. Funderar på tt göra en banderoll eller i all fall någon fin sticker att sätta på bakluckan på OLD. Hursom hursom ska Kak ha stor eloge som faktiskt lyckas svänga runt i den där utan att vara med om 5 nära-döden-upplevelser bara på vägen upp till skolan.

Annars ringde Timonen och frågade om jag ville vara med och sjunga lite på ett av PRO:s årsmöten (jag hörde "kommun"-nånting så jag var inställd på kommunjippo) och vi åkte ner. Väl utanför PRO-huset vägrar bilen låsa när jag trycker på knappen, vilket efter några om och men och checkande av att dörrarna var stängda slutar med att jag måste låsa bilen genom nyckelhålet. Efter spelningen åker vi till musikskolan för att lämna av alla instrument och innan jag ska åka hem testar jag låsningen med nyckeln. Och nu funkar det, självklart. Slutsats: Bilen blev inspirerad av PRO-huset och bestämde sig för att leka att han var en 20 år äldre modell utan automatlås.


image9

Old, in all its prime and glory...

Dancing in the dark!

Var ensam på spinningen idag då Astri är i Bergen och Karin har umgåtts för mycket med Erika och blivit sjuk. Var duktig dock och körde två:or hela sista minuten på Bruce!

Annars har dagen bestått av bränt ris (eftersom jag bara skulle koka 1 portion ris och pannan decided not to) som medförde att lunchen instället bestod av pasta och sås och lite filande på dramareflektionen vi fick av Ankie. Problemet är att det är 4 frågor, som är de enda som kan ge en högre betyg än G (eller var det t.o.m. så att man kunde få VG enbart pga lektionerna?) och jag är snart klar med två av dem, vilket har resulterat i en sida. Känns allmänt fel att bara lämna in två sidor till Ankie (om trenden fortsätter med de andra frågorna vill säga) så jga måste komma på något mer fyndigt att säga. Dock handlar alla frågor bara om vd man själv tycker att man gör i dramasalen och liknande och därför går det inte att göra någon dunder-reflektion ála 2:a världskriget. Ponder ponder, som jag brukar säga...

Ska läsa igenom mitt projektarbete idag också och fixa klart texten, så får vi se om det blir videoredigering imorgon. Annars är det påsklov, med allt vad det innebär: STAR TREK to the people! :D

Back!

Tillbaka från sthlm efter en helg av lite sova och mycket äta onyttiga saker. Lite sömn pga min systers infernaliska katter som väcker folk genom att gå på dom. Mysigt att ha 6 kilo koncentrerat till en punkt i tass-storlek mitt på revbenen. Menmen, schalger blev det också med mycket tyckande, lite tacos och marängsviss och även om Sanna Nielsen borde ha vunnit gör det mig inte så mycket att Perrelli vann. Förhoppningsvis går det lika bra i år som det gjorde förra gången hon var med.

Därutöver har jag lyckats bli hookad på America's Next Tod Model också, främst tack vare att 3:an (som jag precis har fått in på boxen) visar gamla avsnitt vid 16 varje dag, alltså den tidpunkt då jag är som mest uttråkad och inte har något att göra. Sedan finns hela Cycle 9 och alla avsnitt som kommit ut av CYcle 10 uppe på youtube, så jag är hookad :D

Har införskaffat perfekta skor till balen och studenten för 299 kronor idag. Måste bara lära mig att gå i dom före 30 maj så det lär bli ett himla nötande av golvet på övervåningen fram till dess :D Ska leta reda på digitalkameran imorgon och lägga upp bilder.

Dinosaurier...och annat.

Ledig dag idag då Ankie är på "politiskt uppdrag", som hon uttryckte det. Det betyder att dagen påbörjades med sovmorgon vilket inte var så bra, då jag vaknade vid 7.30 och var pigg men tänkte att "nej, jag har ju sovmorgon så jag ligger kvar". Sagt och gjort, klockan ringde 10.30 och jag var zombie i åtminstone en halvtimme. Dessutom lyckades jag drömma ännu fler helt störda drömmar under de tre timmarna, nu inkluderande Sanna som tydligen hade drama med oss. Tsk tsk...

Har ändå hunnit med en del, sitter och skriver labbrapporten nu och har skrivit ut en artikel från illustrerad vetenskap om dinosauriernas utdöende. Ringde även upp till Umeå och frågade vad som hänt med min ansökan, tydligen har en massa muppar ansökt i sista minuten och dom har "jobbat häcken av sig" där uppe för att hinna med. Jag är dock kallad till andra auditionsomgången 11-13 april så de dimper väl ner ett brev med instruktioner och lite sånt nån gång i början av nästa vecka. Trevligt att ringa till Norrland förresten, det är de enda gångerna som man ine behöver bokstavera sitt efternamn.

Sen har jag kommit på att vi (dvs vår klass/grupper) har lagt allt arbete i våra kurser till veckan efter lovet. Vecka 14 ska vi ha religionseminarie, lämna in grupparbete om dinosaurier och lämna in drama-skrivningen. Om jag känner Janne rätt också så lär vi ha något i filosofi till den veckan med. Tror dock att litt.vetenskapen var till vecka 15, men jag vet fortfarande inte vilken typ av text man skulle göra om boken man läser. En utredande text antagligen?

Ska till Stockholm imorgon och se på schlager med min syster och hennes polers. Efterosm Emma och mams var och såg Jekyll & Hyde på China förra helgen så får vi se om jag tar en tripp in ensam och ser den på lördagen, dom får ju inte tro att dom kan gå och se musikal med Mikael Samuelsson utan att jag har sett den!

Göteborg och diverse

Håller på att avsluta allt som behövs till Göteborgs-ansökan, har fortfarande lite svårt att bestämma mig för vilken monolog jag ska göra. Har bestämt pjäs och karaktär, men sen visade det sig att hon har tre monologer...Skulle vara bra om Prigg kunde svara så kan vi hjälpas åt. På tal om Göteborg damp det ner ett fint brev från Svenska studentbostäder som informerade mig om att de inte kunde ställa mig i bostadskö eftersom utbildningen jag ska söka inte är kåransluten. Tack tack liksom, ska man behöva söka bostad som privat om man inte tänker läsa vidare på ett ställe med studentkår? Förstår inte hur de har tänkt sig...

Skickade iväg hemprovet till Micki för två minuter sen. Orkade inte sitta och älta om svaren på frågorna räckte till (pga hennes helskumma betygsättning för varje fråga) så det svischades iväg. Tråkigare har jag sällan haft, usch vad jag hatar att sitta och måla strukturformler i PSP.

Har blivit tillfrågad om att vara vikarie för Marie på instrumentdemonstrationen i Smedjebacken mån-tis nästa vecka. Får se vad Janne tycker om att jag är borta från två filosofi-lektioner, annars blir det av med vikarie-ersättning för Gargamel :D Kommer bara vara borta på förmiddagarna dock, så dinosauriearbetet och religionen kan andas ut.

Uppdaterad to-do list
  • NK labbrapport
  • Svenska klagobrev och skriva klart reflektionen om rollspelet
  • Drama-skrivning
  • Läsa 1984
Sen finns väl alltid projektarbetet kvar, men då den skriftliga delen är över behöver vi inte bekymra oss om det :D

Cv-skrivande och nästan lite "Oh Micki, Micki NEJ!"

Efter en repris av "Tre killar och en tjej bjuder på låtar ni minns" (dvs, fjärde gången musikkåren spelar samma konsert) och trevligt gympass sitter jag återigen framför datorn och filar på hemprovet. Saken är den att antingen har Micki sagt fel när hon sa vilket betyg man kunde få på varje uppgift, eller så har hon tänkt sig att man ska vara extremförklarande och ha en massa onödig fakta med. Fråga 9, 10 och 11 ska alla vara VG-frågor, men hur ska man komma upp på vg-nivå genom att svara på skillnaden mellan olika sorters fetter? Finns inte så mycket hippt att skriva om det, eller ja, inte så mycket alls faktiskt. Strange strange. Annars har jag bara sista frågan kvar (även om jag lämnat 9b för tillfället, eftersom jag undrar vad för sorts estrar Micki tänkt sig att man ska använda, de som står i boken har ju inga egenskaper uppställda) så det känns bra.

Har skrivit ett CV också, så imorgon ska jag trampa iväg på cykeln (oavsett väder!) till diverse ställen här borta där jag bor och fråga om de behöver mer hjälp i sommar, och på hålet på tisdag får det bli på stan/marnäs. Hade halvpanik eftersom det känns som om alla redan skickat/gett ansökningar till diverse ställen, men Kak menar att jag är ute i god tid så det kändes bättre. Har kommit på en 6-7 ställen bara här borta så vi får hoppas :D Måste cykla upp på Lyviksberget också, dock är jag hyfsat övertygad om att de har anställt alla de behöver, både fasta anställningar och sommararbetare. Skadar inte att försöka dock antar jag...

För övrigt har jag emottagit ett nytt smeknamn, självklart uppfunnen av allas våran Prigg, som skrek Gargamel åt mig på msn när jag inte svarade tillräckligt snabbt. Vet inte riktigt vad hon vill säga med det, men Gargamel kan jag leva med, trots att han gjorde smurfarnas liv till ett helvete.

image7

Gargamel, det är jag...


Oh Micki Micki hej!

Och tack vare hemprovet har man alltså hittat svaret till frågan på labbrapporten som Micki inte ville svara på. Tack säger man, men nej tack då det inte ger svaret till frågan på hemprovet. Och när vi ändå är inne på det spåret kan jag ju säga hur mycket jag hatar strukturformler. Massa jäkla tid i PSP tar det för några fula bilder med en massa C och H på.

Måste nog skaffa sommarjobb också, vilket ger mig ångest (eller rädsla som Kierkegaard skulle ha sagt) då jag inte vill vara sommarmusikant, och då jag inte vet hur jag ska fråga efter andra jobb. Ska man bara traska in på ställen och kasta sitt cv på dem? Och vad ska man säga, typ "Öh du, jag undrar om jag kunde jobba här i sommar asså?" eller ska man fila på något väldigt ambitiöst och trevligt? Vet inte ens vilka ställen man kan trava in på, de enda som dyker upp i huvudet är mataffärer, men det lär ju finnas mer? Ponder ponder ponder...

Och kan någon svara på vad som menas med "Förklara varför alkoholernas polaritet förändras inom gruppen"? Vadå inom? Polariteten förändras väl pga gruppen inte inom gruppen? Eller menar hon att det här att göra med antalet OH-grupper? Tsk tsk...

Kulturcrazy

Mycket trevlig kväll igår med 70% av kulturklassen, trots att treafesten blev inställd blev kvällen riktigt riktigt bra, men man kan ju inte förvänta sig annat med sådant sällskap :) Dock lite snotty dj på trädgårn som tydligen hade minne värre än en guldfisk eller hade världens värsta dyslexi, då önskemål som Depeche Mode, Michael Jackson och Alphaville förvandlades till 90-tals ompa ompa techno, men men...

Annars går jag omkring och känner mig stressad, utan egentlig anledning. Har nästan inget att göra i skolan, tänkte fila på nk-hemprovet idag som jag, Astri och Kak ändå gjort till hälften i skolan. Tydligen är det så också att Prigg ska stanna i Ludvika åtminstone 6 mån efter studenten vilket betydde panik-sökning på studentbostäder i göteborg, har iaf gjort en ansökan nu och fick betryggande råd av göteborg.se eller vad det nu var som sa att det alltid går att få någonstans att bo coh att man inte ska avstå en utbildning pga bostadsbrist. Någon som vet någon mer bra sida för att registrera sig för studentbostad eller lägenhet så jag kan förbereda mig?

Har läst Morbror Vanja nu och vet inte vilken monolog jag ska ta. Kära Sonja har 3 monologer i tre olika akter, dock går nog den i sista akten bort eftersom den inte var så mycket att ta i, men de andra var så korta så jag vet inte. Ska nog läsa igenom hela pjäsen igen och kolla lite. Måste också ta kort i helfigur för göteborgsansökningen, annars är den också klar!

Så min to-do lista ser ut som följande

  • NK-hemprov
  • NK labbrapport (med frågor som Micki vägrade svara på och som vi inte hittade svaret på >_<)
  • läsning av 1984 (typ en 100 sidor kvar)
  • Göra färdigt och skicka ansökning till Göteborg
  • Svenska cv och formellt brev
  • Skriva klart reflektion på svenska rollspelet
  • Projektarbete (dock inte så mycket kvar :))
  • Reflektion till draman

Hemprovet blir väl mer eller mindre skrivet idag, men jag är fortfarande irked på labbrapporten. Dels för att vi inte skulle ha någon mer labbrapport och för att vi tydligen ska kunna svara på frågor om själva labben som vi inte förstod och som Micki inte ville hjälpa oss med eftersom "det får ni sitta och klura på". Bleh.

Regarding Tradera...

Åh hjälp jag tror jag dör XD Vem vill köpa tre avsnitt av Star Trek, på VHS, dubbat till franska utan subs på vare sig engelska och svenska, med något himla skumt fel som gör att den är i svart-vitt?

http://www.tradera.com/Star_Trek_Vhs_film_Fransk_utg_Fransk_dubbad_utan_text_-auktion-59097279

Jag är galen

Jag säger det bara, en dag flippar jag och köper alla säsongsboxar från diverse Star Trek-serier på Tradera.

Success!....och mer problem

När jag äntligen får Windows Movie Maker att bete sig så trilskas allt annat. Först går det inte att ta klipp direkt från dvd:er och sen går det inte att använda klipp som man tagit från youtube för att de vid omvandlingen antingen får för dålig bildkvalité eller för att ljudet försvinner. GAH! Har i alla fall klippt ihop några klipp och får jag bara resten att lösa sig så blir det nog ett rätt snyggt komplement till det skrivna arbetet. Det är inte så att det är någon som bara råkar ha Julie Andrews snurrar i bergen-klippet eller diverse Trollkarlen från Oz-klipp på datorn som ni kan ffw vidare till mig så att jag kan sluta vara irriterad på dumma WMM? Och Little Shop of Horrors också, när vi ändå håller på.

Annars är lovet snart slut, men det är ju påsklov om tre veckor så ingen fara på taket här inte. Har dock inte läst Morbror Vanja, vilket jag hade tänkt och har bara läst en tredjedel av 1984, men vad jag vet är det ingen större panik på någon av fronterna utan jag kan ta det lugnt och läsa dem när jag har lust. Har faktiskt skickat in tre av de fyra ansökningarna så det känns ännu lugnare än förut. Hoppas att de skickar tillbaka instruktioner snart så jag kan ta det piano hela mars/april.

På Star Trek-fronten är det inte så mycket nytt, förutom att jag börjat kolla på originalserien nu också. Pilotavsnittet var ju inte mycket att engagera sig över, men det andra avsittet var desto saftigare. Det kan nog bli en bra serie också, om man bortser från de läskigt korta klänningarna alla kvinnor har på sig. TNG har kommit igång riktigt också, efter en någorlunda tråkig första säsong där ingen har ordentlig koll på sin karaktär eller vilken ritkning programmet ska ta. Inte så konstigt egentligen, eftersom det är allmängiltigt för alla Star Trek-serier (utom Enterprise) men glad som korvspad är jag i alla fall. Har ett muy bueno Data-avsnitt att diskutera med Kak imorgon också, får hoppas att inte Astri spyr alltför mycket på mig för att jag är ST-hyper.

Ny layout

Orkade inte med det svarta och trista längre, så det fick bli en ny layout. Efter lite trixande med den sista kodbiten (som berör "Ika i rutan" under bilden här brevid, är den klar! :D Bilder och inspiration från "Somewhere in Time". :D

Lo and behold!

Det värsta som finns måste vara att vara småsjuk, sådär "jag har lite ont i halsen och en svullen halsmandel"-sjuk. Är man riktigt sjuk kan man bara ligga och dåsa och låtsas att man inte finns, men när man är småsjuk kan man göra exakt samma saker som när man är frisk, allt utom att gå och träna. Jag blir helt nipprig av att inte få gå till gymmet, som i vanliga fall brukar få besök av mig 3-4 ggr/veckan plus spinningpasset och dansen. Har inte varit och tränat på över en vecka nu och känner att snart får jag psykbryt och blir galen. Som tur var har vädret varit bra den här veckan (utom idag såklart, när jag äntligen har lite bra låtar att lägga in i mp3:n) så att man har kunnat varit ute och gått promenad, för annars hade jag nog suttit i fosterställning i något hörn och hyperventilerat över bristen på träning.

Annars är det lugnt på alla fronter, gick in på lovet med känslan av att det var rätt mycket att göra i skolan, men efter avslutad Kierkegaard-essä och tre nya sidor diskussion till projektarbetet känns det lugnt. Om bara Windows Movie Maker ville agera sin ålder och inte som en annan barnrumpa skulle allt vara guld. Får se om att det går att muta programmet med något, fruktkaka eller liknande.


Måste också tacka Fröken A för trevlig middag igår med linssoppa och bröd :) Många trevliga samtalsämnen och undertecknad fick tre straight flush på rad när vi spelade poker! :D (Dock Kaks och Fröken A:s doing, de var dom som blandade kortleken :P)