Konsert och fika =D

Dagen blev en blandad tillställning, vilken började på stan kl 10 och slutade någon gång runt 20.50. Började med rep i fyra timmar inför morgondagens konsert, effektiv speltid för vederbörande var väl sådär en timme kanske, resten tillbringades i sällskap av en god bok. Sedan var det dags för liten sväng på stan innan det inbokade fikamötet med Brask, Jeppe och Alicia. Träffade dem på Åhléns några minuter tidigare än väntat och gick sedan därifrån i samlad trupp till Engel som fick bli dagens café.

14.30 kom vi dit, och förutom Brask som gick vid 16-snåret stannade vi till 20.50. Nästan 6½ timme. Ingen av oss förstår hur det gick till, bara att det var väldigt mycket kurragömma och cameoappearances av allmänt många välkända Ludvikabor. Annars var dagens höjdpunkt när Jeppe blev dissad av en sexåring som använde övervåningen som lekhörna för kurragömma tillsammans med två av sina kompisar (hur de hade tänkt sig att leken skulle gå bra när det finns typ ett gömställe på hela övervåningen borträknat toaletten vet jag dock inte). Jeppe försökte iaf få ovan nämnda sexåring att tro att hennes kompisar sprungit ut på "altanen" och gömt sig, varpå hon gav Jeppe en deathglare och suckade djupt. Allt detta gjorde självklart att vi tillbringade de följande 4 timmarna med att använda kurragömmareferenser och citatet "säg pip!" så fort tillfälle vjöds. Skulle varit intressant att se hur övriga gäster hade reagerat om vi börjat leka kurragömma, men det får bli en annan gång.

Jeppe bör dock få en eloge för att lyckas att få yatzy med 14 tärningar (dock på 10 slag, men varken jag eller Alicia lyckades upprepa bedriften) medan Alicia vann den riktiga yatzyomgången. Själv får man väl stoltsera med att man är inofficiell suddogummästare tills man lyckas slå 14 tärningarsyatzyt.

Terragni, rationalism och Babelfish

Sitter och försöker hitta fakta till arbetet om arkitekturen under Mussolinis ämbetsperiod i Italien. Ingen stor framgång, har skrivit ner den mesta fakta som går att hitta, vilket har resulterat i en halv sida text. Ska försöka hitta något åt Staaf att skriva också, om inte annat får hon leta bilder. Skulle vara trevligt att hitta lite fakta om Terragni, det skulle underlätta det hela avsevärt.

Annars hittar man rätt intressanta sidor när man letar efter fakta, eller vad sägs om engelska wikipedia översatt till svenska genom Babelfish eller liknande program? Var annars kan man få njuta av meningar som "Följa artikelfokusar på den byggde miljön", "Till sopcontainern till andra specialiserade användningar" och "Arkitektur finnas ett interdisciplinary fält som ritar på matematik".

Tror jag ska ta och leta efter lite filmartiklar när jag ändå är igång, man vet aldrig vad som gömmer sig i översättningsprogrammens hörn =D

http://ensv.explicatus.org/wiki/Architecture

EDIT: Har nu hittat det bästa hittills idag, från ovan nämnda sida:  "president George W. busken för det Iraq kriget."

Snickare och Brad Dourif

Efter en trevlig ledig dag som till största delen tillbringades uppe framför datorn pga den arbetande snickaren som gör om vårt kök nere är det dags att gå och sova för att möta en ny skoldag. Har dock faktiskt varit ute, cyklat ner till stan för sånglektion och hem efter att ha införskaffat ett nytt kollegieblock och stiftpennor.

Spela poker i nästan 5 timmar hemma hos Astri igår, gick jättebra tills Erika dök upp och i princip överförde min tur till Sanna (vilket får mig osökt att tänka på det Star Trek Voyager avsnitt jag precis slutat se, men mer om det senare), vilket i sin tur ledde till att Ika blev pank två gånger. Två gånger. Eski teski.

Så till det riktiga skälet till inlägget; Brad Dourif. Han verkar dyka upp överallt just nu. En skådespelare som jag sett i tre olika roller och nu har han dykt upp två gånger på mindre än fyra dagar utan något egentligt sammanhang! Känns lite för passande för att vara en tillfällighet; han kanske tänker ta över mitt liv och se till att han gör minst ett gästinhopp i varenda film och tv-serie jag ser frånochmed nu? Han kommer dyka upp när jag minst anar det för att påminna mig om att jag inte kan andas ut; kan inte sluta att kasta blickar över axeln för att känna mig säker. Vi får se hur allt slutar, jag kanske aldrig kommer att kunna se en film utan Brad Dourif igen? And the saga continues....

För att snabbt återknyta till Star Trek-nämnadet kan jag säga att en betazoid på skeppet hade fått flippen (för att låna ord av Ingolf) och mördat en annan person.  Tuvok kunde inte acceptera det, varpå en vulcan mindmeld följde. Under sagda mindmeld överfördes den andra snubbens våldsamma tendenser till den annars åh så känslolösa utomjordingen och Tuvok bevittnade sitt personliga armageddon. Han trashade sin lägenhet och höll på att döda betozoiden, men hans inbyggda känslokvävningssystem började fungera och allt kunde återgå till det normala.

Hur kommer Brad Dourif in i bilden? Jo, han spelade betazoiden som orsakade Tuvoks mentala breakdown(!)


Bäuuuuu

Allmänt trött Ika idag, halvt på gränsen till sammanbrott veckans två första dagar då det visade sig att de första lektionerna var inställda och två möjliga sovmorgonar gick upp i rök. Onsdagen artade sig dock bra, med alla lektioner som de skulle vara samt ett spinningpass. "Sport"lovet hade dock tagit ut sin rätt vilket betydde två personer som trampade som om varje tramp var det sista och knappt orkade fortsätta på de lätta bitarna. Ska dock bli ett nytt spinningprogram snart, Astris hjärna kommer antagligen implodera nästa gång det blir "Take On Me" annars.

För övrigt har hela kvällen spenderats i Cassels för att repetera inför en rysk konsert den 25:e. Fick spela exakt 12 toner på hela den första timmen och är därför allmänt seg i huvudet. Fick som tur lite fika och var på topp för att spela ett tag efter pausen.

Nu blir det dock lite Zarah Leander som Priggles skickat innan det är dags att gå och knyta sig.

EDIT: Pga att blogg.se hatar mig kommer gårdagens inlägg idag istället för igår kväll :P

Världen är dum

Varför får inte jag delta i tv-program ála Postkodmiljonären? Jag skulle få 100 000 lätt och så får folk spela som knappt klarar 3000 krs gränsen?! Eski teski, som jag brukar säga.

Frågor på sagda program igår var i stil med "Vem av dessa har inte varit med i TV4-programmet Parlamentet?" och "Var hittades Bockstensmannen?". Om inte annat skulle jag vinna mycket pengar enbart pga att jag känner Erika, eftersom en annan fråga igår var "Vilken roll spelade Rachel Ward i tv-serien Törnfåglarna?".

Tsk tsk...

En Estocolmo!

Så, åkte alltså ner till Stockholm i onsdags för några dagar slapp, biobesök och musikalbesök med min syster. Hittills har allt varit bra, även om vi inte kunde bada idag för att det var fullt (!). De som stod längst fram i kön hade tydligen väntat en timme, så vi ska gå ner igen senare och se efter hur läget är, annars blir det bad imorgon istället.

Såg Notes on a Scandal igår och varken jag eller Emma förstår hur Cate Blanchett kunde vara otrogen med 15-åringen, eftersom han var übercreepy! Vilken normal människa (eller onormal för den delen) blir tänd av att en kille förföljer en över hela staden? Annars var den väl hysad, Blanchett och Judi Dench var grymt bra =D Imorgon är det dock Singin' in the Rain på Oscarteatern som gäller, hoppas det är lika bra som alla säger.

Annars har väl dagarna här förflutit genom Evil Genius-spel, vandrande på Kista Galleria och försökt sova med en katt liggandes på ens mage. Tog nog en timme igår innan Nemi flyttade på sig så jag kunde röra på mig igen.