"I should've worn my glasses..."

Ett citat av Clintan får inleda årets Oscarsgala-inlägg, mikrofonen stängdes inte av efter att han introducerat Ennio Morricones hedersoscar vilket ledde till att publiken också fick veta att Clintan inte tyckte att hans tal gick så bra ;) Morricone höll för ;vrigt sitt tal på italienska; Clintan översatte.

Annars var galan väldigt annorlunda i år, mer lågmäld och jordnära (för att ta lite adjektiv från aftonbladet och Hans Wiklund). Kan inte säga att jag tyckte att Ellen Degeneres var särskilt rolig, men det är alltid svårt att överträffa Jon Stewart och det hade nog varit mycket bättre om jag inte hade haft så höga förhoppningar. På vinnarfronten fanns inag direkta överraskningar, Helen Mirren, Forest Whitaker, Alan Arkin och Jennifer Hudson fick de Oscars de var favorittippade till. Och för att inte förglömma Martin Scorsese, som äntligen får sin Oscar (dock för en av hans sämre filmer men sånt får man leva med).

Annat som var annorlunda för i år var dansarna som gjorde siluetter av alla de stora filmerna från förra året. Riktigt snyggt gjort, jag förstår fortfarande inte hur de lyckades få till Volkswagen-vanen från Little Miss Sunshine (
http://www.youtube.com/watch?v=CUraU7gayOU) (http://www.youtube.com/watch?v=v-dnySUhZDE). Andra höjdpunkter var Jack Black, Will Ferrell och John C. Reilly som stod för årets sånginsats (http://www.youtube.com/watch?v=v-dnySUhZDE) och sjlvklart Lucas, Speilbergs och Coppolas introduktion till priset för bästa regi (http://www.youtube.com/watch?v=dnfGvrw7wBc)

För övrigt var galan en timme längre i år än förra året vilket hade gjort mig till en zombie ifall det inte varit sportlov den här veckan. Trevligt också att Sven Nykvist fick så mycket applåder under In memoriam-avsnittet.


Lite kodning och fix

Äntligen börjar bloggens utseende faktiskt se rätt trevlig ut. Visserligen var skogen också rätt mysig men alltid trevligare med mer personlighet. Det får vara ljusgrönt för tillfället, annars måste jag fiffla mer med headern och ändra lite mer färger. Les Misérables-headern är jag rätt stolt över dock =D

Last King of Scotland

Ja, då var det ytterliggare en film att stryka från listan inför Oscarsgalan, "The Last King of Scotland" med Forest Whitaker som Ugandas diktator Idi Amin.

Handlar allmänt om en skotsk doktor som får något idiotryck och bestämmer sig för att åka till Uganda där han räddar Amin när han stukat handen pga att den nye ledaren krockat med en ko. Skotten blir snart diktatorns egen läkare och rådgivare och kan aldrig riktigt lita på diktatorn som beter sig aningen schizo. Filmen innehåller även ett av de mest omysiga sätt att bli torterad på; att hängas upp i taket genom köttkrokar i bröstet (iofs är tortyr aldrig mysigt, men för meningens skull får det användas som adjektiv).

Frågan för den här filmen (eller mer för skådespelaren som spelar den skotske doktorn, James McAvoy) är hur det är möjligt för en kille att vara något extremt mycket mer attraktiv som faun (dvs underkropp som en get, allmänt mycket kroppsbehåring, små horn och pipskägg) än när han har på sig ett par jeans, en t-shirt och är renrakad?

Oscars och lite Olivier Awards

Efter 3 år av skrivande på livejournal har jag alltså nu övergått till en svensk blogg, enbart pga att mina kära vänner gjort det och jag känner grupptrycket. Svag karaktär javisst men bättre det än att bli en moralisk relativist =D I alla fall så är jag mitt inne i mitt eget Oscarsmarathon; har gett mig den på att jag ska se de filmer som har flest nomineringar så det är bara sex stycken kvar nu efter det senaste biobesöket och "The Queen".

Inom en snar framtid lär även bloggens utseende ändras, man vill ju inte dela utseende på bloggen med en massa andra. Får ta till mina livejournalkunskaper och se om kodningen där fungerar på samma sätt som här.

Och Olivier Awards var det ja, men jag betvivlar att någon såg Sunday in the Park with George i London förra året så jag firar väl Olivier-vinsterna till den musikalen ensam =D