Gnäll-Ika...

Hur har de tänkt sig att jag ska orka vara social med dem i en hel vecka efter att jag kommit hem från London? Dessa dem är två tyskar som var här tillsammans med orkestergänget från Rotenburg förra maj. Tydligen tänker de åka omkring på världens tur i Europa och avsluta med några dagar här i Ludvika, dagar de enbart valt för att kunna träffa mig, som kommer vara så j*vla slutköd efter tre veckor i London att jag bara kommer vilja ligga i sängen och kolla på gamla Star Trek-avsnitt. Från början var det meningen att de skulle komma hit på början av deras sommarlov, runt 20-21 juli då jag åker till London men nu har de alltså ändrat på det. Och förutsätter att jag kommer umågs med dem varenda dag mellan 13-21 augusti, efter hemresan den 12 augusti och då skolan startar den 20:e.

Lägg därtill till det faktum att jag ska vara med i en massa danceworkshops, songclasses och actingclasses och avsluta hela kursen med ett uppträdande så lär jag ju inte heller ha en enda fungerande muskel kvar i kroppen. Jag hade ju planerat att använda hela sista veckan för att vila upp inför skolstarten och nu ser det ut som om jag inte kommer ha en lugn stund över huvud taget. Usch!


Äh, ska lägga in några fina vinkar om danspassen och att jag faktiskt inte kommer ha träffat mina kompisar på tre veckor i näst mejl så han inser att jag inte tänker spendera en vecka med att leka värdinna.

Okända djur med is till punschen....

Har alltså börjat jobba nu i sommar och hittills har det gått ganska smärtfritt, trots ett antal småfadäser på vissa låtar. Sofia (min ackompanjetör? Vad det nu heter) och jag var inte överens om hur repriserna var på en låt vilket ledde till ca 4 omtagningar men över huvud taget så har det funkat. Måste dock säga att "Okända djur" och "Varför är där ingen is till punschen?" har så fruktansärt mycket text att man nästan blir mörkrädd. Höll på att fumla bort texten på sista versen av Okända djur men lyckades faktsitk ta mig igenom hela Is till pusnchen utan problem.

Har alltså spelat tillsammans med klarinettkvartetten idag, varav 2/4 var hyfsat griniga och inte alls verkade tycka att vi skulle göra något. Ett av deras märkliga förslag var att spela en halvtimme tillsammans och sluta klockan 17.00 när vi hade arbetstid till 17.45 och skulle spela i MINST en timme, menmen...Får se om dom är på bättre humör imorgon.
Klockan 12, 14 och 16 som sagt, på gågatan om det är soligt, annars inne i gallerian.

Annars har inte mycket mer hänt, London om ca 3 veckor nu så det är nedräkning av arbetstimmarna :) Bara 64 timmar kvar! Lite Star Trek har det också hunnit bli, medan Tredje Skiftet hypen svalnat då Kanal 9 nu är inne på säsong 5 (läs böjan till slutet, mycket sämre avsnitt) men jag har ju hela första säsongen att gotta mig åt :)

Överkonsumtion av tårta =D

Så, då var både födelsedagen och teoriprovet över. =D Ska väl börja med att meddela att jag klarade teoriprovet med god marginal (61/65) så det var happy happy Ika hela dagen =D

Igår var alltså den stora dagen, som påbörjades vid 07.00 med sång och gratulationer från mor och far samt syster och Alex över högtalartelefon (vilket gjorde Ika minst sagt förvirrad när hon i sin morgontrötthet inte direkt förstod var ljudet kom ifrån). Då Londonresan senare i sommar är den stora presenten för i år blev det lite mindre saker som örhängen, pussel och polkagrisar =D Fick också pengar från faster, tack så mycket! Ika försöker somna om, vilket inte gick så bra. Upptäcker vid 10 att hon faktiskt sovit sedan 8.00 men drömt att hon inte sovit. Stor förvirring, speciellt då Priggles ringer och väcker en. Det visade sig att Priggles ringde för att fråga om jag ville hänga med på Lorensbergaskolans cabaret, och jag tänkte att "Tja varför inte?". Mötte Priggles utanför skolan vid 10.45 och sedan smugglade vi in oss i aulan. Många delar var helt fruktansvärda men det bjöds också på en hel del skratt ("Vad heter du då?" "Puttefnask...Putte efter pappa...." XD) och sedan cyklade vi hem eftersom  den lilla födesledagsbjudningen började vid 12. Astri, Swik, Kak, Priggles och jag delade på två tårtor, en massa kakor och bullar. Åt inte bara lunchfika utan också eftermiddagsfika så jag har väl satt i mig sötsakskvoten för resten av året på enbart min födelsedag, men det får bli så =D Man får väl helt enkelt försöka motstå att köpa munkar när man är i London så är saken biff ;)

Nationaldag, sommarlov, födelsedag och teoriprov =D

Ja, allt i den ordningen. Efter en hemsk resa till Tyskland (beroende på att en av de medföljande föräldrarna förvandlades till Der Führer himself) och några dagar att ta igen allt är det alltså snart nationaldag, sommarlov, födelsedag och körkortsteoriprov (!) inom loppet av ca 1 vecka =D

Nationaldag imorgon, aka Dagen under vilken Ika kommer dö av värmeslag. Dagen då vi måste marscha i Hemvärnsuniform (30% ull!) från stadsparken till Gammelgården och spela fanfar och Gud vet vad. Kan aldrig bli lika hemskt som Dalhalla förra året (årets varmaste dag, på varmaste stället i Sverige, i en j*vla grop med solen i ögonen och full hemvärnsmundering) men iaf. Ska jubla närdagen är över. Och duscha.

Sedan följer skolavslutningen och studenten på fredag, ska som vanligt marscha före studenternas flak. Kan tillägga att om precis ett år (5 juni 2008) tar undertecknat studenten och för själv skutta omkring på lastbilsflak.

Nästa vecka är det dock årets stora dag, onsdagen som ska användas enbart för tårtätning, bullätning, kakätning och till att dricka ett och annat glas saft också. Har sagt att det blir två tårtor, dock bara järngänget som är inbjudet så vi får väl se hur bra alla mår efter överkonsumtion av tårta dagen efter =| Dagen efter är också dagen närmare ett körkort, alltså dagen för teoriprovet. Det kommer nog gå, går hyfsat bra hittills och jag har ju hela 9 dagar på mig att plugga in resten :) Man får bara hoppas att man inte råkar ut för samma idiotfrågor som Ingolf så löser sig nog det hela.