Memes kommer till blogg!

Nu har alltså alla dessa memes dykt upp på webblogg.se och blogg.se från livejounral och myspace (misstänker jag). Aja, får väl ta och göra det här när jag ändå blivivt haffad :P


Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar/gb:n för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.



1. Jag har en (antagligen) ohälsosam förhållning till musikaler, något som gör att jag, så fort jag hört och tyckt om en ny musikal, måste lyssna på allt material av den musikalen som spelas in någonsin. Sedan spelar det ingen roll om det är på engelska, svenska eller hebreiska.

2. Jag kan inta hur många filmer med Sean Bean som helst och ändå inte vara nöjd. Blir därutöver "Sean Bean"-hyper då och då och letar desperat efter fler filmer med honom i, som alltid visar sig vara någon skum liten brittisk indie från tidigt 90-tal där han (som han alltid gör) dör.

3. Fastnar lätt med en låt och låter den gå på repeat i 1-2 veckor innan jag tröttnar på den och låter den vila i 2 år innan jag lyssnar på den igen.

4. Köper böcker vid tillfälle, lägger dem på hyllan och låter dem ligga där eftersom jag, någon gång innan jag dör, kommer att läsa dem. Vilket betyder att högen med böcker ständigt växer i takt med ångesten över att aldrig ha läst dem, men inbillar ändå mig själv att jag inte har tid att läsa dem.

5. Låtsas att jag är trekkie och använder det som skäl till att jag måste se alla avsnitt av alla Star Trek serier, eftersom jag inte är en riktig trekkie annars =D

6. Har perioder då jag tillbringar alldeles för mycket tid på Wikipedia med att översätta artiklar, och jag tycker att det är värt det trots att artiklarna som översätts (som t.ex. Sunset Boulevard) inte intresserar fler än mig själv.



Då haffar jag:

Ingolf
Astri

Ika på fluffiga rosa moln....

Jag har återigen insett att Eugene Curran Kelly, eller Gene Kelly som han är meer känd som, är min drömman. Verkligen mannen som har allt; han kan sjunga, dansa och agera och är dessutom så otroligt stilig att det är helt omöjligt att inte fastna för hans Pepsodent-vita leende. Sitter och kollar på klipp från hans filmer på youtube och inser mer och mer att jag måste samla på mig hans filmer och göra mitt eget lilla privata Gene Kelly bilbiotek, för hans dansnummer slår allt med hästlängder! Bara som ett bevis har vi den här scenen från "Alltid vackert väder" från 1955. Gene är 42 år men dansar och steppar (!) omkring på RULLSKRIDSKOR som om han var ca 18. Bara för mig att börja träna, för jag lär vara 42 år innan jag ens lyckas med hälften av allt han gör i det här klippet. Titta och njut och tänk inte på Ikas tefatsstora ögon och växande dregelpöl på golvet....

 

"Greetings! This is not God, but this is his close friend, Officer Boscorelli. Please pull over. "

Det antagligen bästa citaten någonsin i någon tv-serie får öppna detta väldigt sena blogginlägg =D


Så efter ett långt uppehåll som uppstod pga för lite inspiration är Ika tillbaka igen. Nu efter att ha genomfört ett antal konserter och skoluppgifter. Det enda nya sedan förra gången är väl att jag nu bokat teoriprov, vilket leder till att uppkommande helg blir körteori och matte för hela slanten =D Eller ja, lite Star Trek eller Tredje Skiftet kan jag nog också få in där någonstans, kan ju inte lämna Chakotay och Bosco ensamma XD

Captain Planet verkar bli en riktig pärla däremot, i andra avsnittet ville inte den sydamerikanske pojken vara med längre eftersom han kände sig utanför för att alla påpekade att han var mindre än dem, vilket ledde till att resten av gruppen fick bekämpa ett gäng av kemikaliemuterade råttor som förbrände kol för allt de var värda så att de kunde skapa ett regnmoln med surt regn. Needless to say så blev de andra fyura tillfångatagna och eftersom Matee inte var där kunde de inte hämta Captain Planet. Tur för dem att Matee har "The power of heart!" och kunde se vilken nöd hans kompisar var i. Han räddade dem, insåg att det inte var så dumt att vara liten iaf och Captain Planet räddade dagen.

I tredje avsnittet däremot så fortsatte Sovjetskan/Amerikanen-storyn vidare, med att amerikanen försvann och ryskan blev jätteupprörd. Det är lite diffust vad som hände eftersom Ikas uppmärksamhet försvann till ett parti spindelharpan på datorn, med det var något med att ryskan kramade om amerikanen i slutet när han kom tillbaka. Ja. Känns väl ganska uppenbart att deras förhållande kommer utvecklas genom serien :P


Har återupptäckt min gamla Tredje Skiftet-fanatism tack vare kanal 9 och har därför förbrukat alldeles för mycket tid med att kolla på avsnitt, skumma genom webben efter hemsidor om Tredje Skiftet och Jason Wiles (Boscorelli!) och läsa Tredje Skiftet-fanfiction. Inser nu hur mycket jag saknat Yokas och Boscos kommentarer till varandra; manusförfattarna ska ha extrema props för det!

Faith: If you don't like my ideas, why do you ask?
Bosco: I like your ideas! I'd just like them more if they were better!


Bosco: I was always fast.
Faith: Good for you.
Bosco: Really fast.
Faith: That's great.
Bosco: You don't believe me?
Faith: Look, I'm sure you were a Gazelle.



XD!