"I should've worn my glasses..."

Ett citat av Clintan får inleda årets Oscarsgala-inlägg, mikrofonen stängdes inte av efter att han introducerat Ennio Morricones hedersoscar vilket ledde till att publiken också fick veta att Clintan inte tyckte att hans tal gick så bra ;) Morricone höll för ;vrigt sitt tal på italienska; Clintan översatte.

Annars var galan väldigt annorlunda i år, mer lågmäld och jordnära (för att ta lite adjektiv från aftonbladet och Hans Wiklund). Kan inte säga att jag tyckte att Ellen Degeneres var särskilt rolig, men det är alltid svårt att överträffa Jon Stewart och det hade nog varit mycket bättre om jag inte hade haft så höga förhoppningar. På vinnarfronten fanns inag direkta överraskningar, Helen Mirren, Forest Whitaker, Alan Arkin och Jennifer Hudson fick de Oscars de var favorittippade till. Och för att inte förglömma Martin Scorsese, som äntligen får sin Oscar (dock för en av hans sämre filmer men sånt får man leva med).

Annat som var annorlunda för i år var dansarna som gjorde siluetter av alla de stora filmerna från förra året. Riktigt snyggt gjort, jag förstår fortfarande inte hur de lyckades få till Volkswagen-vanen från Little Miss Sunshine (
http://www.youtube.com/watch?v=CUraU7gayOU) (http://www.youtube.com/watch?v=v-dnySUhZDE). Andra höjdpunkter var Jack Black, Will Ferrell och John C. Reilly som stod för årets sånginsats (http://www.youtube.com/watch?v=v-dnySUhZDE) och sjlvklart Lucas, Speilbergs och Coppolas introduktion till priset för bästa regi (http://www.youtube.com/watch?v=dnfGvrw7wBc)

För övrigt var galan en timme längre i år än förra året vilket hade gjort mig till en zombie ifall det inte varit sportlov den här veckan. Trevligt också att Sven Nykvist fick så mycket applåder under In memoriam-avsnittet.


Kommentarer
Postat av: Erika

Sven Nykvist är ju den bästa!

2007-03-01 @ 16:25:55
Postat av: sanna

ey, man kan inte längre kika på youtube-länken, blivit bort tagen.
"due to a copyright claim by Academy of Motion Picture Arts and Sciences"
he

2007-03-09 @ 21:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback