Fangirl-alert!

Jag skulle aldrig ens ha startat Juno. Inte för att den var dålig; den var helt underbar, den typen av komedi som jag tycker om, i stil med Little Miss Sunshine, utan för att Michael Cera var med i den. Detta betyder att jag utvecklade en extrem crush på honom och den lär inte försvinna i första taget. Han spelar en så totalt söt tönt i Juno att jag inte vet vad jag ska göra, en sån söt tönt vill jag också ha! <3

Han är dock inte lika söt utan det gula pannbandet <3


Inspector Lönlö...

Som Karin säger det. Anywho anyhow så har det vsat sig att de tre vännerna har helt uppåt väggarna fel när det gäller just ovanstående serie och tycker att Lönlö ska överge stackars Helen för Havers. NEIN! Det hjälper ju inte heller att Fru Prigg blir helt psychogalen och jublar över att Helen blir skjuten och dör i ett avsnitt (säkert sitter hon och gör evil witchcackle för sig själv hemma på sitt rum, skulle inte förvåna mig om det var hon som pitchade idén till manusförfattarna) och att Kak och Astri också verkar tycka att Lönlö ska hooka med Havers. Och till det säger vi NEIN! som sagt. Lönlö ska inte bli tillsammans med Havers, de skulle inte passa ihop för fem öre (nej, inte ens för tre öre!) oavsett om vi pratar bok-Lönlö som verkligen glassar omkring med sin adelstitel eller film-Lönlö som revolterar mot sin bakgrund och faktsikt är i tjänst utan slips i vissa avsnitt!

Nej, då är jag hellre med på att Lönlö förför sin gamle polares dotter 5 månader efter att Helen dött än att han nånsin ens skulle få en tanke om Havers som en medlem av det motsatta könet!

Försoning

Måste säga att jag inte har något emot om Försoning vinner för Bästa film. Sa igår att There Will Be Blood måste vinna, men det behövs inte. Underbart foto och skådespel, Vanessa Redgrave är lika bra som alltid. Dock väldigt ilska-framkallande, blev riktigt arg på en del karaktärer på sina ställen. Snyggt manus måste jag också säga att det var, fina flashbacks och upplösningen var guld värd!

Har alltså Juno och Michael Clayton kvar att se, sen är det bara att sitta och vänta till klockan 2:30 :D

There will be blood! Oh yesss, my precioussss....

Oscarsgalan står alltså för dörren och jag bestämde mig för att iaf se de fem filmer som är nominerade till Bästa film. Över huvudtaget har det varit ett ganska tråkigt filmår (även om filmerna tydligen ska vara bra) och inget har direkt intresserat mig, men igår såg jag iaf There Will Be Blood, som bör vinna för Bäst film och Bästa manliga skådespelare (säger jag utan att ha sett de andra filmerna som är nominerade i samma kategori) för annars jävlar! Daniel Day-Lewis är helt übergrym; vad ska man annars säga om en skådespelare som lyckas få repliken "I drink your milkshakes!" att låta helt psycho och läskig? Stora kudos till honom, hans porträtt av Daniel Plainview var helt underbart. Thomas Paul Anderson har också lyckats, själva filmen handlar om en man i oljeindustrin i början av 1900-talet och ja...det enda som händer i filmen är att dom borrar efter olja, hittar olja och är allmänt otrevliga mot varandra. Och Anderson har lyckats göra det väldigt intressant och fångar fantasin direkt, trots att det inte händer så mycket egentligen. Två tummar upp för filmen alltså.

Har Juno, Försoning, No Country for Old Men och Michael Clayton kvar att se nu och det är väl bara Juno av de fyra som känns spännande att se, dock ska No Country for Old Men vara riktigt bra också (#34 på imdbs top 250-lista) så vi får se hur det hela yttrar sig...


Litet test från Priggles

What Be Your Nerd Type?
Your Result: Social Nerd

You're interested in things such as politics, psychology, child care, and peace. I wouldn't go so far as to call you a hippie, but some of you may be tree-huggers. You're the type of people who are interested in bettering the world. You're possible the least nerdy of them all; unless you participate in other activies that paled your nerdiness compared to your involvement in social activities. Whatever the case, we could still use more of you around.
^_^

Drama Nerd
Musician
Literature Nerd
Science/Math Nerd
Gamer/Computer Nerd
Artistic Nerd
Anime Nerd
What Be Your Nerd Type?
Quizzes for MySpace

Tv-serier

Eftersom Priggles gjorde detta tar jag också och gör det, och listar alla serier jag följt. Prig använde ordet "besatt av", men jag vet inte om jag varit direkt besatt av alla de här, så det får helt enkelt bli serier jag följt under längre tid (utan någon som helst inbördes ordning eller kronologi).

  • Star Trek: The Next Generation
  • Star Trek: Voyager
  • Star Trek: Enterprise
  • Pacific Blue
  • Sunset Beach
  • Buffy och vampyrerna
  • Robin Hood
  • Morden i Midsomer
  • Kommisarie Lynley
  • Rederiet
  • Skilda världar
  • Time Trax
  • Criminal Minds
  • CSI
  • CSI: NY
  • Desperate Housewives
  • House
  • Dr. Quinn
  • Diagnos Mord
  • Glamour
  • Par i brott
  • Tribe
  • Batman
  • Cagney och Lacey
  • Miami Vice
  • V
  • Magnum PI
  • MacGyver
  • Blossom
  • Ally McBeal
  • Law and Order: SVU
  • Tredje Skiftet
  • Remington Steele
  • Power Rangers

Jag tror det var allt, kan säkert ha glömt något viktigt menmen...(Höll på att glömma Tredje Skiftet, antagligen en av de bästa på hela listan! :O)

DÖ!

Jävla helvetes skit-Movie Maker! >=@

Oscarsgalan!!!

Uppe på benen igen och hemkommen efter en helg i sthlm, där min syster höll på att bli en katt fattigare då Sanna totalt kärade ner sig i Alicia och ville smyga ner henne i sin ryggsäck och ta med henne hem. Jag sa nej. Katten blev dock extremt bortskämd under helgen då Sanna spenderade all sin lediga tid åt att klia henne på magen (det vill säga, all ledig tid då hon inte spelade tetris). Helgen var väldigt trevligt, lite mat och lite vandrande i Gamla Stan. :)

En vecka kvar innan sportlov som just nu ser ut att bli lagd till excessive Star Trek-tittande. Ska också kolla om Sweeney Todd kommit till Star, isåfall blir det pling över till fröken Sjödin som snällt får följa med och vara biosällskap :) Oscarsgalan nu på söndag (som blir av eftersom manusförfattarstrejken är över, tack världen!) och jag ser väldigt mycket fram emot Jon Stewart som var übergrym som värd för två år sen.

Påtal om Oscarsgalan spenderade jag någon timme igår åt att kolla på gamla Oscarsklipp på youtube, däribland alla In memoriam mellan 1995-2007. Vet inte varför men jag blir så tagen av att höra hur skådespelareliten hedrar och applåderar åt de som gått bort under året. I år lär det bli en stor applåd för Ingmar Bergman också. Får se om de lägger in Heath Ledger, är inte säker på om de bara tar upp de som dött under 2007 eller om de tar med de som dött sedan seanste Oscarsgalan. BAFTA hade med Ledger på sin In memoriam så vi får se...


Klippet här nedan är från Osarsgalan 1998 då Stanley Donen fick en Lifetime Achievement Award för sitt arbete inom film. Donen var en av de största musikalregissörerna och koreograferna och arbetade mycket med Gene Kelly. Hans tacktal är helt underbart, klart ett av de bästa i Oscarshistorien :D


Feber-matic!

Efter en skumskum natt med diverse uppvaknande och helt galna drömmar vaknar jag vid 7:00 med en konstig känsla av tyngd i hela kroppen. Utöver detta har huvudet någon gång under natten också blivit betongklump och jag traskar ner till päronen som sitter och äter frukost. Konstaterar att jag har feber (pappa genom "du är lite varm också" och mamma med orden "Men du har ju feber! och JÄTTEMYCKET också!") och lägger mig på soffan. Lyckas få mamma att åka och köpa piggelin åt mig och tar en ibumetin. Strax efter första intaget av piggelin för dagen känns det mycket bättre, nästan helt återställd, men sen kröp tröttheten tillbaka och jag däckade vid 14.30 till tonerna av Barbra Streisand. Vaknade åter till liv igen vid 17.30 och har ätit lite mer piggelin. Tänkte se lite star trek, äta mer piggelin och se till att jag är frisk tills imorgon när jag och Sanneman ska till sthlm. :)

Inlägg från the Delta Quadrant

Fick ett helt enormt Star Trek Voyager sug igår som resulterade i fyra avsnitt idag och åtminstone två konanavsnitt imorgon. Får se hur långt jag hinner, två avsnitt efter det kommer ett superduper-avsnitt med Chakotay, den klart grymmaste personen i hela serien. En commander med indianskt ursprung, han tassar omkring och säger kloka grejer samtidigt som han är übergrym och rejält Star Trek-ig i största allmänhet. Mja, är mitt inne i fjärde säsongen där och har sett de flesta avsnitt förut, så vi får hoppas att sjunde säsongen (som jag missade en hel del av) blir even better.

Och jag tycker fortfarande att det är upprörande att böcker som Mary Poppins och Trollkarlen från Oz förpassas till magasinet medan skräpböcker får vara kvar. Dagens ungdom har ingen smak säger jag, antagligen blir de inte Star Trek-frälsta heller de små liven...

Dagens pris för största okänslighet går till Lennart Swahn som intervjuade Brigit Nilsson och Zarah Leander i ett tv-program 1977 och lyckas inleda med att fråga dem varför de ville begå självmord. Ingen Michael Parkinson där inte, och någonstans där begravdes väl också hans claim to fame, har inte sett röken av honom sedan 1993 typ.


image6

Chakotay, Chakotay för alltid i mitt hjärta :D

En fisk utan fenor! En sjö utan vatten!

Rubriken härstammar från Mackans babblande om saker utan något som han startade och som sedan fortsatte under en stund. Själva idén kom dock på sniskan när Anna-Maria körde igång världens mest hypnotiska hinduism-film som hade sövande effekt (kan det bero på Ben Kingsley?) förutom de få glimtar då den indiske skummisen dök upp och började tjåla om hur mycket bättre han förstod hinduism än resten av omvärlden. Eller ja, så sa han väl inte ordagrannt menmen.

Annars användes dagen finfint, med lunch hemma där Karin och jag i samförstånd kom fram till att vi skulle koka än 7-8 dl makaroner till 5 pers. Needless to say so blev det en hel del över. Fortsatte med lite Faster Agatha-spel och några roliga situationer som slutade med Piggelin åt mig och Karin, som inte alls var sugen på Piggelin från början. Hade någonstans här tänkt berätta om Karins backning, men munterheten med det försvann någonstans under eftermiddagen när jag insåg att alla bra barnböcker på stadsbilbioteket har blivit nedpackade i magasinet? Vafalls!  Trollkalren från Oz-serien, Mary Poppins-serien och Häxan Smith-serien bortskrumpnande i något litet bakrum?! Ska klaga grundligt och utförligt för Karin imorgon så får hon pusha på sin mamma att komma med en förklaring. (Som visserligen kommer vara något i stil med att de böckerna inte har lånat ut sedan jag lånade dem för en sisådär 6-7 år sen men ändå). Ännu mer skandal över biblioteket då de inte öppnade förrän 10 idag när jag var där 9.45 Sniff! Säger jag åt sådana fasoner!


image5

Ben Kingsley får illustrera inlägget, eftersom han berättade så fint om hinduismen och spelade Gandhi i spelfilmen om dennes liv.

Captain Jean-Luc Picard of the USS Enterprise!

Så var man klar med första diktanalysen, och listan av saker att göra krymper därmed drastiskt. Måste hitta en bok att läsa till nästa moment i Litteraturvetenskapen, den biografisk-inriktade läsningen intresserade mig bra mycket mer än den samhällskritiska, men jag har läst flertalet av böckerna Britta hade på förslag. Får fråga Karin vilken Kafka-bok hon tänkte läsa och se om jag kan ta honom också. Beror väl på hur vi ska redovisa momentet också, är det bara en uppsats man ska skriva spelar det nog ingen roll om vi tar Processen båda två (känner att Förvandlingen fick sig några törnar när Britta läste Gregor för klassen, och jag litar inte riktigt på den längre). Har Wilde skrivit någon mer bok än Dorian Gray som är biografisk? Tål att funderas på...

Emily var här och vi provade ut livet till klänningen, som kommer bli skitsnygg! Väldigt mycket orange, men då syns man i alla fall :D Måste traska in hos frisören och kolla på frisyrer också, men allt i sinom tid.

 Hittade den här hysteriskt roliga sången/videon, som jag nu sitter och poppar till. Grymt bra måste jag säga..


"Längst inne i vintermörkret går en liten pojke..."

Så har jag insett vad min andra dikt handlar om också, tack vare att jag fakttiskt läste Setterlinds biografi lite mer noggrannt och såg att de aktiskt hade tolkat hela dikten åt mig (eller ja, hela tanken bakom dikten), så nu kommer hela analysgrejen bli lätt som en liten potatisplätt; synd dock att dikten inte alls visade sig handla om något jag tyckte var spännande utan bara blev en jobbig metafor för Setterlinds egen livsåskådning. Aja, Britta kommer nog bli nöjd i alla fall.

Har dessutom skrivit det personliga brev jag måste bifoga med ansökningshandlingarna till kulturama, markaryd och strömbäck, ska dock syna sömmarna närmre på vad mer som skulle med och komma fram till vad som behöver göras. Ska ta med mig listan på pjäserna till skolan på måndag och se om de finns att låna i biblioteket så har jag den biten klar också.

Utöver det har jag även sett inte mindre än 4 TNG-avsnitt och har därmed sett hela första säsongen, så jag känner mig rätt så mycket mer Star Trek kultiverad och en aning mer trekkie än innan. Har dock 6 säsonger kvar coh måste se klart hela originalserien, nästan 7 säsonger av DS9, hela animerade serien, 3 säsonger av Voyager och 2 säsonger av Enterprise också samt 8 av de 10 filmerna som kommit ut, men det känns bara bra med tanke på att det inte verkar bli några fler Star trek-serier än på ett tag. :/


Hittade det här klippet också, borde om inte annat göra Karin glad ;)




AAAAA!

Jag fick A på Cambridge CPE! Exceptional på alla delar (även om "speaking" var mindre exceptional än de andra), vilket jag blev helt förvånad över eftersom det var så svårt! Nu vet jag en som inte kommer kunna sova på ett tag iaf :)

"Det finns ett hav som ingen ser..."

Ha! Jag har löst en av mina dikter, dvs insett vad det är den egentligen handlar om så nu känns det bra. :) Det var dock den lättare dikten, får se om jag lyckas ta mig in i "Pojken i mörkret" och utforma någon sorts plan för den. Ska kika lite mer på Brittas mall över lyrikanalys och se vad mer jag kan få in, men för tillfället flyter det på :D

Var ett tag efter naturkunskapen helt övertygad om att det var fredag pga att lektionerna är samma tid tisdagar och fredagar och jag och Erika brukar träna precis före nk på fredagar. Idag hade jag tränat innan nk och när jag satte mig i bilen efter lektionen satt jag och funderade på vad jag skulle göra ikväll, vilken god mat vi skulle äta hemma och om man kanske skulle dra ett Star Trek-race, innan jag insåg att helgen är hela tre dagar bort. Bleh :(

Ovanligt mycket myspys-vecka den här veckan dock, eftersom religion-redovisningen igår innebär att jag inte har svenska på fredag och därmed inte börjar förrän 14.30 (!). Ska nog se till att göra klart den skriftliga delen av projektarbetet imorgon och på torsdag så jag kan börja på den roliga biten och börja fundera på vad för slags scener/filmer jag vill ha med i min videopresentation :)


Och eftersom Karin påpekade hur mycket hon tyckte om Bernard och Bianca som barn får vi lägga in en till musiksnutt :D


"Någon väntar på dig..."

Star Trek-manin försvann i fredags när pappa ropade ner mig till ett Criminal Minds-avsnitt som gjorde att helgen gick i Criminal Minds tecken. Dock hade jag bara ett avsnitt kvar av serien som jag inte sett (dumma tv-producenter som inte kan ersätta manusförfattarna för det de är värda!) och när det väl var avverkat var det inte så mycket att ropa hej för, då osedda avsnitt (och vetskapen om att man har osedda avsnitt) förhöjer manin ex antal ggr än när man bara har ett avsnitt och 50 redan sedda avsnitt (som man dessutom sett flera gånger). Funderar på om man ska se CSI: NY ikväll och få lite mani på den serien istället, så behöver jag inte tänka på att det inte finns några fler CM-avsnitt för tillfället och antagligen inte blir några nya förrän i höst.

Annars känner jag mig stressad, utan egentlig anledning. Har inte så många kurser, och därför inte så mycket att göra men det känns som om det är något som ligger och lurar som jag har glömt... SKulle behöva hitta karaktärslistor och lite smått och gott för några pjäser (till balettakademin) också, men det tar vi itu med efter att jag checkat bibliotekets utbud på pjäser och ser om någon av pjäserna finns där.

Helgen har dock varit produktiv, då jag hittat tillbaka till min gamla Wikipedia-mani och börjat påta i artiklarna där igen. Det har hittills lett till två översatta stycken om ljudfilm från engelska Wikin (resten av artikeln följer inom en något sånär nära framtid) och hela produktionshistorien för Disneys Askungen. Hittade nämligen en hel hög med "The Making of...." för flera Disneyfilmer och var överlycklig över youtube under småtimmarna natten mot söndag.


TIll sist den här scenen ur Bernard och Bianca, för att låten är helt underbar och för att Penny visst är världens gulligaste unge (:P åt Priggles).