Sånger, sånger och åter sånger

Sitter och vilar rösten efter att ha övat placering på en av mina sånger till BA non-stop i 45 min. Inte det roligaste i världen men sånt man måste göra för att en sång ska låta som allra bäst. Kändes att det var dags att sluta och ta det lugnt när rösten inte längre orkade hålla raka toner utan började darra utan anledning. Har iaf gått igenom hela sången nu, vilket känns bra; den kommer nog sitta bättre i musklerna efter det :) Måste göra det med de andra sångerna också, men jag skulle tro att det bara var den här där jag var tvungen att gå igenom hela sången så grundligt, på de andra är det bara några få takter på enstaka ställen som behöver kluras ut.

Ska snart sätta igång och hacka lök till chili con carnen. Måste passa på att göra storkok när det är söndag så man inte behöver tänka på matlådor under resten av veckan; av någon anledning är det grymt jobbigt att behöva ordna både middag och matlåda till följande dag under veckodagarna. Känns dock inte lika jobbigt längre att laga mat, tycker faktiskt att det börjar bli ganska roligt. Nu har man börjat kunna göra lite som man själv känner för utan att behöva följa recept slaviskt på att det ska vara 1½ gul lök och inte 2 osv.

Vi har tema auditionträning på interpreten för övrigt, vi har redan "gjort audition" till en musikal som går i Sverige nu och v. 13-14 ska vi "göra audition" till Wallmans. Måste därför hitta en uptempo-låt och en ballad och jag har jätteproblem.  När det gäller uptempo-låtar kan jag inte hitta någon låt som är tillräckligt uptempo (bara en massa som ligger nånstans mellan uptempo och ballad) eller som jag tror att jag kan sjunga och när det gäller balladerna hittar jag för många och kan inte bestämma mig för vilken jag ska ta. Mina två uptempo-alternativ som jag funderar på är
Donna Summers "She Works Hard for the Money" eller Bruce Springsteens "Dancing in the Dark". En annan låt jag funderade på förut är "What a Feeling" med Irene Cara men jag vet inte. Någon som har förslag? Det ska vara en rock eller pop-låt och får givetvis vara från vilken årtionde som helst, men eftersom jag mest lyssnar på 80-tal och jag måste kunna låten till om 1½ vecka vill jag helst ha något jag kan på en höft ser jag helst förslag från det årtiondet.
När det gäller balladerna står jag och väger mellan Jennifer Rushs "Power of Love", Michael Boltons "How Am I Supposed to Live Without You?" och Whitney Houstons "All At Once", men det finns så oerhört många fler fina ballader som jag också funderar på om man kanske skulle ta istället så jag blir helt nipprig. Är lite inne på Barbra Streisand också men kan inte bestämma mig. HJÄLP!


Hela detta dilemma gjorde också att jag återigen insåg vilken ballad-nörd jag är, helst då jätte-sappy 80-talsballader som "Nothing's Gonna Change My Love For You" och "You're the Inspiration" och liknande. Inte så konstigt att jag aldrig kan hitta något som man kan dansa till på datorn när jag är på danshumör.



På tal om sappy-love songs from the 80s är ju inte den här så pjåkig heller...