Jobb och Dolph!

Ytterligare en vecka på jobbet och mycket har inte ändrats. Mina arbetsupggifter har dock utökats till att vattna blommor, vilket jag och Alicia gjorde med glädje under hela eftermiddagen. Fick åka 4-5 vändor mellan huvudkontoret och Norra porten/baksidan av ABB med 6 fyllda vattenkannor i baksätet; jag lovar, så snabbt har det aldrig känts att köra 20 kph. Renaulten flyter på bättre och bättre, är fortfarande helt knas med att man i princip släpper upp hela kopplingen innan dragläge medan gasen går i spinn efter 2 mm. Rensade även en rosenhäck idag, dock hann vi inte med hela, så Per Haugland får leva med en rosenhäck som är helt orensad och en häck där allt utom 2 meter är rensat. Verkar ju dock inte som om han är en trädgårdsfantast så han märker nog inte :D

Förutom det händer inte mycket; Dolph Lundgren har varit på tapeten de senaste dagarna, mest för att vi såg "He-Man and the Masters of the Universe" i helgen där Dolph är allas vår He-Man och springer omkring i löjliga kläder medan han måste hitta the key som Monica i vänner lyckats slarva bort tillsammans med Tom Paris från Star Trek Voyager. Ojoj säger jag. Dessutom ska Dolph vara sommarpratare i P1 någon gång i sommar (Den 19:e juli upplyser mig sr.se om) och om jag inte kan lyssna liveså lovar jag att jag garanterat kommer ladda hem podcasten från sr:s hemsida och njuta i datastolen. Får se hur dålig hans svenska är, det ryktas ju om att han gjort en Anita Ekberg och helt plötsligt inte kan prata ren svenska alls. Skumt med tanke på att han är gift med en svenska, menmen kanske det som händer när man spelar in för många B-actions och får lite för många slag mot huvudet? Fast iofs, har man en IQ på 150 och talar fem språk flytande (där japanska ingår) spelar det ingen roll hur de språken talas av personen i fråga antar jag, han kan ju amerikansk engelska riktigt bra iaf.


Flög ut på youtube för att leta efter ett lämpligt Dolph-klipp och hittade en hel del träningsvideor från 80-talet som jag bjuder på någon annan gång. Idag var det det här klippet som fångade uppmärksamheten XD



Showdown in Little Tokyo (1991)

"Move that bus!"

Ungefär så låter det i vår Renault när vi kör omkring och rensar, städar och krattar. Detta dels beroende på att jag och Alicia är helt begeistrade över Ty Pennington, dels för att bilarna vi kör i är skrot vilket innebär att varje gång man måste stanna och gå ner på ettan är en upplevelse i sig, dels för att koncentrationen sakta men säkert försvinner under dagen vilket resulterar i märklig bilkörning från min sida (höll på att missa två grönljus idag bland annat, go figure; dock ingen vårdslös eller farlig körning, har inte behövt panikbromsa eller gasa än!) och dels för att folket i Ludvika kör lika bra som de brukar (Läs: lika galet som vanligt och ibland lite efter sina egna regler). Idag luktade det makaroner i bilen och jag har för andra dagen i rad missat viktiga instick av Alicia i konversationen för att jag kollat på resten av trafiken vilket innebar att jag upprepade vad hon precis hade sagt ca 15 sek senare.

Annars går det hyfsat bra, har fått kratta gräs på samma tomt i två dagar nu. Igår gick det bra då gräset var fuktigt, idag var det torrt och intorkat i gräsmattan och mina beräkningar på tidsåtgång för arbetet sprack direkt. Fick hjälp av Alicia på eftermiddagen och krattningen flöt på bättre.

Under veckan har vi även haft tre till sommarjobbare, alla barn åt de som jobbar där och de är 14, 14 och 16 år. Vet inte riktigt vad de tror om Alicia och mig, men med all sannolikhet tycker de nog att vi är helt galna. Vi två har nämligen haft den typ av konversationer som vi alltid har, och med de underliga små repliker vi brukar dra i diverse konstiga röster. Idag gick konversationen bland annat om diverse skumma grejer och inside-repliker, tills Alicia började prata om hur hon offrat sig för att hinna i tid till Sporthallen där jag hämtar upp henne. "Jag offrade mitt liv Mähler, mitt liiiiiiiv!". Needless to say så var det nog ändå ett av de mer normala inläggen som hon och jag brukar dra :)))) De (sommarjobbarna) har dock inte vägrat åka med oss någon gång dock, så de står nog ut med oss någon dag till.

Annars har inte mycket hänt, skauningarna kom tillbaka och det vankas fika imorgon vad jag vet. Har snöat in på Tredje Skiftet igen. REJÄLT. Men det kan vi ta i ett separat inlägg någon annan dag. :D

Ett fyrfaldigt leve!

Ja, idag var det dags. Födelsedag igen, och jag har aldrig varit uppe så tidigt på min födelsedag förut. Har visserligen suttit uppe på natten tills det klockslag jag fyller år på (00:31), men har aldrig behövt gå upp 5:30 på morgonen förut. Menmen, så är det när man är trädgårdsarbetare! Dagen förflöt genom att jag fick resa omkullblåsta blommor och vattna sommarblommorna, men så fick jag även åka till herrgården och rensa ABB-chefens uteplats. 2 timmar tog det och om han inte är nöjd nu får jag psykbryt! Har också konstaterat att den målarfirma som ska måla en kortgavel på herrgården i sommar är väldigt sega. På hela dagen hann de med att skrapa bort färg från 1 kvadratmeter yta; inte konstigt att de bara kan ta en sida av ett av de tre husen varje sommar! Hade jag och Alicia fått göra det i den takt vi jobbat i den senaste veckan hade vi lyckats få bort all färg på en vecka om inte kortare och sen hade väggen varit klarmålad på tisdagen eller onsdagen veckan därpå. I den här takten kommer det ta fram till slutet av augusti för dem att få något klart. Jobbigt läge, då egentligen nästan hela ytterfasaden borde målas om, särskilt på huvudbyggnaden.

Älskar herrgården förresten, en sådan grym känsla man får av att vara där. Trädgården är så stor och fint ordnad att det blir London-park känsla, oc huset går ju inte av för hackor heller. Upptäckte när vi var där att det finns en stor fin fontän på baksidan och att dörrarna där också är grymt snygga. Hoppas att käre herr Per Haugland uppskattar att han bor där, för jag skulle ta tillvara på varje sekund, precis ett sådant stort fint hus som jag skulle vilja ha i mina ägor! (Fast då på engelska landsbygden menmen, det går väl att ordna på något sätt).

Men födelsedga var det idag ja. Började bra igår när det visade sig att mams hade glömt bort den. Följande är taget från konversationen vi hade vid ca 18.30 torsdagen den 12 juni

"Hur mycket grädde tror du man behöver till tårtan?"
"Varför ska du göra en tårta?"
"Eeeeh...jag fyller år imorgon?"
"Ja just ja! Det hade jag glömt!"

Överstående utdrag är helt autentiskt, jag lovar! Sickna föräldrar man har. Tårtätningen spenderades i sällskap med Alicia, Brask, Jeppe och Pontan och blev väldigt trevlig, tills vi gick ut på veranden där jag tänkte blåsa såpbubblorna jag fick av Alicia och hon upptäckte en död talgoxe som låg där på en stol. Stckarn hade antagligen flygit rakt in i glaset och sen landat vackert mitt på stolen. Ska också nämnas att jag fick en studsboll (med en gubbe i!), en Hortensia och (icke att förglömma) en Streetbible av Herr Jepp. Av mamma och pappa fick jag sen musik i stora lass, både på CD, DVD och LP och resten av kvällen spenderades med att titta på DVD:n som var videor av vinnarna och favoriter ur Eurovision Song Contest 1981-2005. Mycket roliga kläder och det konstaterades att även om artistrna på 80-talet hade extremt fula kläder eller helt enkelt var fula över huvud taget så kunde de faktiskt sjunga. Där hörde även en stor del av 90-talets vinnare, även om kläderna inte blev nämnvärt bättre.


För övrigt har jag faktiskt bara plockat en handfull mäskrousour idag! :D

There's a party here in Agrabah!

Idag har jag och Alicia rensat ännu mer vid ABB och snart är vi klara med hela baksidan! Bara Två rabatter kvar vad jag minns. En av rabatterna idag var ett rent helvete; eftersom ingen rensat i år växer ogräset som aldrig förr och i den rabatten hade det verkligen frodats, med resultat att buskarna där i princip hade kvävts och maskrosorna och kirskålen var groteskt stora. Tog oss en timme drygt att fixa enbart den rabatten (som var rätt liten också) och sen upptäckte vi att ogräset hade svalt det regn som kommit under dagen så jorden var helt snustorr. Som tur var regnade det lite mer på eftermiddagen och nu på kvällen så förhoppningsvis får buskarna lite vatten också. Annars har var rensat sju svarta sopsäckar fulla med ogräs idag, och jag har underhållit Alicia med att sjunga Orup, Gemini och lite annat diverse låtar. Misstänker att det kommer bli en hel del Disneysånger imorgon, om inte annat för att jag spelar Robin Hood i bilen. Måste ha experthjälp av Ricky när hon kommer hem från Skaune; snubben som har berättarrösten på bandet känns väldigt bekant, men det finns inget namn på bandet och jag kommer inte på vem det är. Ricky brukar ha stenkoll på gamla svenska skådisar.

Idag var jag på Må Bättre för första gången på 2½ vecka och oj vad bra det kändes. Det är verkligen ett ställe som jag kommer att sakna när jag flyttar härifrån, lär inte finnas ett lika bra gym någon annanstans och jag kommer varken ha råd eller tid med gym heller misstänker jag.

Har snöat in på Extreme Home Makeover också, och kan inte låta bli att bli helt upprymd när de river det gamla huset och bygger upp ett nytt drömhus; allt blir så fint! Avsnittet som började idga och fortsätter imorgon handlar om en kvinna som adopterat 7 barn som alla är handikappade på något sätt, och oj vad ögonen tårades när de skulle städa ur det äldsta barnets rum (som var avliden sedan en tid tillbaka) och hittade hans dagbok där han beskrev hur mycket smärta han hade dagligen. Ledsen Hest där ett tag, som Ricky skulle ha sagt.



Ty Pennington, USA:s Ernst Kirchsteiger (fast en bra mycket snyggare och häftigare sådan)



Pike in my side!

Varför kan inte folk skaffa en ordentlig emailadress? Måste ringa och avanmäla mig från AMP, och så är de tydligen bara på kontoret mellan 8-16? Jag jobbar ju då, hur har de tänkt här egentligen? Tsk tsk. Får se om jag orkar leta reda på någon redig emailadress, annars får jag ringa på fredag när jag slutar tidigare...

För övrigt måste det också konstateras att NBC är en bra skum kanal; de vill inte ta upp Star Trek när originalpiloten gjordes med Jeffrey Hunter, utan vill ha ett nytt förstaavsnitt och så tycker de att "Where No Man Has Gone Before" är en förbättring och plockar upp serien på grund av det avsnittet? Helt galet, "The Cage" verkar ha varit ett kanonavsnitt om vi ska utgå ifrån de många minuterna klipp som är med i "The Menagerie", medan WNMHGB är rena sömnpillret. Tar bra lång tid för originalserien att plocka upp lite fart och intrig, originalpiloten med Hunter fanns det ju iaf en riktig story och någon känsla av Star Trek i. Nej säger jag, Captain Pike hade vi gärna sett igen!

Annars har TOS börjat komma igång, men det var väl så dags efter 12 avsnitt. Hade jag inte varit inbiten trekkie hade jag nog tappat lusten att se det vid det här laget, så vi får hoppas att resten håller samma klass som The Menagerie, annars blir jag ledsen. Har väldigt mycket Star Trek att ta igen för den delen, hoppas att jag har sett en del innan jag flyttar till Stockholm så att jag slipper köpa en stor extern hårddisk att ha med mig. Eller ja, beror väl på vad de kostar också, annars får jag lov att köpa 1 TB :D




Jeffrey Hunter, a.k.a. Captain Christopher Pike

Rabatt?

Så har då ytterligare en vecka gått och idag har jag varit andra agen på mitt sommarjobb. Jobbar på BTF, vilket innebär att jag rensar rabatter och ska väl göra någon annan form av trädgårdsarbete senare. Helt galet att behöva gå upp 5:30, jag blir helt chockad när klockan ringer men hittills har det gått bra. Brukar vara zombie om jag går upp mellan 6-8, men tidigare går tydligen bra. Vi slutar vid 13 på fredag dock, vilket kan behövas om jag ska hinna göra tårta till kvällen. För övrigt lämnar bilarna på BTF lite att önska; alla håller på att packa ihop totalt. Bilen vi åkte i igår har bland annat tidigare visat sig leva ett eget liv och fortsatte gå efter att nyckeln dragits ur tändningslåset och bilen vi fick låna idag hade inget avgasrör eftersom det hade ramlat av (!) för ett tag sen. Dessutom var det inte den snabbaste bilen att få igång, Att köra på ettan var en mardröm eftersom den då for fram i ca 1 cm/h i åtminstone 10-15 sekunder innan man kunde lägga i tvåan och försöka få igång någon fart. Menmen, av någon underlig anledning är det faktiskt hyfsat kul med rabatterna, särskilt när det syns att man gjort något när man rensat klart. Sen har jag sällskap av Alicia också vilket bara höjer stämningen :D Vi kommer ha gnällt så mycket på kirskål och maskrosor när det här är över att det räcker åt hela Ludvikas befolkning i sommar.

Sedan senast har jag fått antagningsbesked av Kulturama och AMP vid Markaryd, och det blir Kulturama i höst för min del. AMP var bara 80 % musikal och Kulturama innebär Stockholm vilket är lite trevligare att bo i. Och så får jag flytta in hos Emma också :)))

Personlighetstest

Bal och lite andra funderingar kommer nog lite senare, måste posta det här testet som stämde överens väldigt bra.

Din personlighetstyp: Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visioner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa dig: Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

image10

Testet hittas på:
http://se.41q.com/